Затягат контрола за влизане в България

14:43, 04 яну 22 25 1899 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, след работна среща в Министерството на здравеопазването, на която присъстваха здравният министър проф. Асена Сербезова, заместник-министрите и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка.

Засилват контрола по спазването на мерките в София

Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

Случаите на ковид продължават да растат 

Беше взето решение и да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта Омикрон. Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки.

На този фон министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство. Неговата задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ, съобщиха от здравното ведомство. 

Covid рекорди по света заради Омикрон 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама