Проверяват сертификата за ваксинация на всеки починал с COVID-19

19:15, 02 яну 22 25 1899 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Правителството стартира остра кампания срещу фалшивите сертификати. 

„За всеки починал с COVID-19, който е бил ваксиниран или се е водил ваксиниран, ще се извърши проверка от МВР. Ако човек с фалшив сертификат се разболее влезе в болница, по-късно почине- ще бъде проверен случаят. Тази мярка се надявам да спре разпространението на фалшивите сертификати“, обясни Петков. 

Според Петков към момента болничните легла разполагат с необходимия капацитет, но това бързо може да се промени. 

Омикрон официално е в България

Дали ще бъдат наложени нови, по-строги мерки зависи именно от това. Леглата няма да бъдат запълнени, ако ние като общество спазваме противоепидемичните мерки, каза още той. 

Аз имам три деца, не искам да виждам моите деца вкъщи на онлайн обучение, не искам да виждам затворени ресторанти. Локдаунът е крайната мярка. Но ако видим, че болниците пак са препълнени, ние няма да имаме избор“, добави Петков.

Ако ваксинираме само още 300 хил. човека, това може да ни спаси от много сериозна криза, добави премиерът. Той уточни, че трите му дъщери са ваксинирани, и че ваксината вече не е тази експериментална, която е била в началото на пандемията. Да се осланяме на медицината и фактите, призова той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама