„Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: Нека през 2022 г. да запазим достойнството си

18:15, 31 дек 21 25 5958 Шрифт:
Андрей Арнаудов Автор: Андрей Арнаудов

На прага сме на новата година и се чудех какво да ви пожелая, когато ми попадна един текст на Капка Тодорова за отношенията между България и Северна Македония. Не искам да си развалям настроението, като анализирам този изсмукан от пръстите и лишен от всякаква здрава мисъл текст, който ни приканва да бъдем слабохарактерни и недостойни национални предатели. Искам просто да ви пожелая през 2022 г. да запазите себе си.

Не е мое откритие, че ние се раждаме сами и умираме сами. Но също така е факт, че ако веднъж сме се родили българи, независимо какво правим през живота си, ще си умрем българи. И не бива да се срамуваме от това, а да се гордеем, защото така ще живеем по-щастливо! Четейки творението на госпожата, веднага се запитах - как се случи така, че за по-малко от 100 години се превърнахме от нацията на Мара Бунева в нацията на Капка Тодорова. От нацията, която се би на Каймакчалан, в хора, за които историята и традициите са селяния

Ние живеем в 21-ви век и трябва да ценим човешкия живот и различното мнение. Но преди всичко трябва да уважаваме себе си. Можем да бъдем космополитни и да се чувстваме добре навсякъде, да бъдем модерни хора и въпреки всичко да запазим своята култура, идентичност и самобитност. Можем да бъдем граждани на света и въпреки всичко да бъдем достойни българи. Нищо, освен националните ни комплекси, не налага да избираме дали да бъдем неолиберални лустросани национални предатели или потни ретроградни патриотари.

Между 5-те най-големи икономики в света са Китай, Япония и Великобритания. Мощни и ултра модерни нации, които ревностно пазят своята история и достойнство. В най-богатата държава и най-голяма икономика в света – САЩ, на края на всеки екшън в продължение на няколко секунди се вее американското знаме.

Не се поддавайте на манипулациите, че за да бъдем модерни граждани на Европа, трябва да задраскаме себе си и да загубим уважение към своята история, герои и достойнство. Нищо не ни налага този избор.

Пожелавам си да отстояваме себе си и да пазим България през 2022 г. Загубим ли достойнството си, губим всичко. Бъдете здрави и се обичайте!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Истината е,че.... 16:14, 01 яну 22

И вие господине помогнахте да се появи Капка Тодорова...Бойко от Банкя и Цвета от Кърджали...

2 Неда Недева 22:27, 01 яну 22

Радвам се,че мислите така!!!

3 Lukcho 10:58, 02 яну 22

Умните хора тврдят, че патриотизма е последното убежище на негодниците.
Не намирам разминаване.....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама