Рокадите продължават: ДНСК и БАБХ с нови шефове

14:37, 31 дек 21 25 1813 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българската агенция по безопасност на храните вече е с нов шеф. Христо Вълчанов е освободен като изпълнителен директор и на длъжността е назначен проф. д-р Христо Даскалов. Промяната е извършена със заповед на министър-председателя Кирил Петков.

Петков: Земеделието трябва да е основен фокус на новата антикорупционна агенция

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на
хидробионтите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проф. Даскалов има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ. Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г. Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

Рокада и в ДНСК

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи инж. Лиляна Петрова за началник на Дирекцията за национален строителен контрол ДНСК.

Тодор Василев е новият шеф на АПИ

Инж. Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията. Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община. Има магистърска степен по специалността „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство. Завършила е „Инженерна геоекология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, съобщават от МРРБ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:05, 02 яну 22

Само смяна защото те са като октопод ще вимътят водата до последно

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама