Задържаха издирвания за убийството на жена в Тервел

09:14, 29 дек 21 25 1576 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Задържаха издирвания за жестокото убийство в град Тервел. Във вторник трупът на 45-годишна жена, пребита до смърт с камъни, бе открит на улица в града. Основен заподозрян за тежкото престъпление е бившият ѝ съпруг - Фаредин Ахмед.

Мъжът е задържан снощи около 23.30 ч. в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт от неговия работодател. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там. Не са проведени разпити, защото не е бил адекватен. Открит е пиян. Не е оказал съпротива по време на задържането”, заяви окръжният прокурор в Добрич Радослав Бухчев.

Снимка: Апелативна прокуратура - Варна

Жена е била жестоко убита в Тервел, издирват бившия й съпруг

От прокуратурата обясниха още, че има достатъчно доказателства за това, че именно Фаредин Ахмед е извършителят. От камерите в града става ясно, че двамата са се движили заедно. Основната версия за тежкото престъпление е ревност.

Предстои мъжът да бъде задържан за 72 часа, а след това ще бъде внесена мярка за задържане под стража”, коментира още прокурорът, цитиран от Нова телевизия. За подобен тип престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 

По-късно бащата на жертвата сподели, че заловеният многократно е заплашвал дъщеря му. По думите му убийството е извършено заради ревност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама