Елизабет II отдаде почит към принц Филип в рождественото си послание

09:50, 26 дек 21 / Свят 25 1874 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Британската кралица Елизабет II използва традиционното си рождествено послание, за да отдаде дълбока прочувствена почит към починалия ѝ съпруг принц Филип по-рано през годината.

В емоционално обръщение 95-годишната кралица обясни как тя и останалата част от семейството ѝ са се подготвяли за първата им Коледа без принц Филип, на която неговият познат смях тъжно ще липсва. Говорейки в много личен план тя припомни това, което най-много е харесвала в съпруга си: „Чувството му за дълг, интелектуално любопитство и способност да намери смешното във всяка една ситуация, бяха неповторими“.

Кралица Елизабет II отказа награда за „Възрастен човек на годината“

Давайки висока оценка на неговото дело, Елизабет II заяви, че е много горда от начина, по който принц Чарлз и принц Уилям са поели щафетата от него, особено що се отнася до кризата с климата. 

Кралицата благодари на всички, които са ѝ изпратили съболезнования, когато Херцогът на Единбург почина през април и заяви, че напълно осъзнава колко трудна може да бъде Коледа за мнозина, загубили близките си, визирайки и пандемията.

Говорейки и за други членове на семейството обаче кралицата нито веднъж не спомена средния си син Андрю или внука си принц Хари и съпругата му Меган Маркъл – тройката, която се оттегли от монархическите си задължения. Тя обаче спомена Лилибет - дъщерята на Хари и Меган, едно от четирите правнучета, родени през отиващата си 2021 г, пише БНР. 

Покани ли Елизабет II Хари и Меган на рождения си ден?

Кралицата беше облечена в червена рокля и със същата брошка, която е носила по време на медения си месец през 1947 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама