Братислав Кръстев е шампион на България по снукър

14:56, 25 дек 21 / Спорт 25 1840 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Братислав Кръстев спечели Гран при на България по снукър. На финала в зала „Универсиада“ той победи категорично Георги Величков с 5:0. По пътя към триумфа Кръстев загуби само 1 фрейм от шестте си мача.

„Не очаквах толкова категоричен резултат, мачът беше много оспорван, Георги имаше огромни шансове за поне два фрейма, но ги взех аз и това реши мача. Нивото на игра на този турнир беше много по-добро в сравнение с миналия, това се случи в рамките само на няколко месеца, българските играчи имат сериозен потенциал“, заяви Кръстев след финала. 

Победата е още по-сладка, тъй като той надви предишния шампион в турнира. „Братислав демонстрира много високо ниво и беше много постоянен. Той допусна няколко грешки, но не успях да се възползвам от тях. Това беше най-добрият ми мач за турнира, но се оказа недостатъчно“, каза Величков, цитиран от bTV, след като поздрави шампиона. 

Трофеят на победителя връчи новият министър на младежта и спорта Радостин Василев. Освен трофей шампионът получи и 1000 лв.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама