Дъжд през втория ден на Коледа

07:20, 26 дек 21 25 1417 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна и главно през деня, на отделни места в Северна и Западна България ще има слаби валежи от дъжд. Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде и мъгливо. Северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър.

Минималните температури в отделни котловини и Североизточна България ще са около и малко под нулата, в останалата част от страната ще са предимно между 2° и 7°. Максималните температури ще са от 6°-8° в районите с трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни райони, показва прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен югозападен вятър, който след обяд първо в северните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. В отделни райони в масивите в западната половина на страната ще има слаби валежи от сняг, под около 1700-1800 метра - от дъжд. Ще духа духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 2°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама