„Празнични“ тапи по магистралите

15:18, 24 дек 21 25 1570 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Натоварено е движението по основните пътища на страната в първия ден от празниците за Рождество. На места на магистралите „Тракия“ и „Хемус“ се образуваха тапи заради верижни катастрофи.

Задръстването на „Тракия“ започва в района на 25 км, а на „Хемус“ е при тунел „Витиня“, съобщиха от „Пътна полиция“ и уточниха, че трафикът на изходите на големите градове постепенно намалява.

Верижна катастрофа с четири коли е станала на магистрала „Тракия” по обядпредаде Нова телевизия. Мястото на инцидента е на 37-и километър в посока Бургас. Пристигнали са екипи на полицията и „Пътна помощ”.

Вчерашният ден е минал безпроблемно и без сериозни инциденти, обяви главен инспектор Лъчезар Близнаков, цитиран от БНР.

Най-натоварена е била АМ „Хемус“ заради ремонтите. Днес, за да бъде облекчено движението по нея, товарните автомобили са отклонени по обходен маршрут. На АМ „Струма“ няма ограничения и трафикът се осъществява безпрепятствено.

В страната няма проблемни участъци. Още от сутринта „Пътна полиция” е засякла няколко случаи с водачи с неадекватно поведение - движение в аварийната лента, внезапна смяна на пътните ленти.

Главен инспектор Близнаков подчерта, че агресивните водачи ще бъдат отстранявани от движението: „Няма да допуснем водачи, агресивни, да притесняват останалите нормално движещи се водачи. Нашите екипи и днес ще следят за това и ще извеждат такива водачи от трафика… Техните опити за бързане ще струват повече време, ще ги забавим с едни доста сериозни проверки, така че нека да не си правят опити, да спазват правилата, няма закъде да се бърза в този ден“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама