COVID-19 по света: В Гърция с маски на открито по празниците

13:59, 23 дек 21 25 1570 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Гърция заяви, че маските за лице ще бъдат задължителни както на закрито, така и на открито, за да се ограничи разпространението на коронавируса по време на коледните и новогодишните събирания.

Всички, които влизат в Гърция от утре сутрин, независимо че представят на границата отрицателен тест за Covid-19, са задължени на втория и на четвъртия ден от престоя си да се тестват отново.

Новите ограничения ще са в сила до 2 януари. 

В магазините и в градския транспорт ще се влиза задължително с двойна маска или със специална предпазна маска против вируси и бактерии. Забраняват се тържествата на открито.

Повече от 20 000 души са починали от вируса, а над 600 в момента са в интензивно отделение.

„По време на празничния сезон има голяма мобилност и големи тълпи се събират на открито“, заяви пред репортери министърът на здравеопазването Танос Плеврис. През следващите дни ще бъдат обявени допълнителни ограничения за развлеченията, спорта и работата от разстояние за периода след 3 януари, каза Плеврис, цитиран от БГНЕС.

"Не само коронавирусът е опасен в живота. Фалитът също е опасен, както и безработицата", заяви министърът на развитието Адонис Георгиадис пред Mega TV тази седмица.

Въпреки че са извършени над 16,5 милиона ваксинации, включително почти 3,0 милиона подсилващи ваксини, властите срещат трудности с убеждаването на гърците над 60 години да си сложат инжекция. Наложена е месечна глоба от 100 евро, за да бъдат убедени възрастните хора да си поставят поне една ваксина до средата на януари.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама