Уволниха служителя на БГ Тол, обиждал чужденец

13:51, 22 дек 21 25 2236 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Служителят на БГ Тол, който обиждаше чужденец при преминаване през „Дунав мост“ при Русе, е уволнен. Това съобщи министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов в сряда, когато представи резултатите от извършената проверка.

Миналата седмица видео, публикувано в социалните мрежи, показа как служителят на БГ Тол се държи грубо с молдовец и го нарича „маймуна“. Според подателя на видеото той е бил принуден да заплати таксата в брой, а не с банкова карта.

МРРБ проверява тол системата, след скандално поведение на служител

„От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло“, заяви Караджов. Заради това е издадена заповед за дисциплинарното уволнение на служителя и той е уволнен.

По думите на министъра служителят е обяснил, че възникналия спор е бил в края на смяната му. Той е бил изморен, афектиран и случилото е вследствие на емоционални причини, за което той дълбоко съжалява.

Караджов съобщи, че не се потвърждава подозрението, че служители на Тол управлението са искали кешови плащания. „Няма данни пари от държавния бюджет да са били отклонявани към джобове. Нито един от служителите на ТОЛ управлението не получава пари в брой. Те разполагат с преносим ПОС терминал, чрез който могат да се платят дължимите таксите. Имаме съконтрагенти, повече от 5000 гишета в страната, които са на други организации, включително и Агенция „Митници“. Те са взимали парите в брой, но са ги отчели в системата. Смятам, че това е така, но сме изискали такава информация, чакаме резултатите“, обясни той, цитиран от „Медияпул“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама