Калоян Паргов: Социалното предприемачество трябва да бъде подпомагано

08:28, 22 дек 21 / Политика 25 1234 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кооперативното движение в България има изградени традиции в продължение на повече от 130 години. Трудово-производителните кооперации заемат важно място в икономическия живот на страната, защото изпълняват съществена обществена функция. Социалното предприемачество трябва да бъде подпомагано и стимулирано. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов след среща с председателя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации Божидар Станчев, председателя на Градския съюз на трудово-производителните кооперации в столицата доц. д.н. Владислав Лазаров и председателя на Контролния съвет Георги Милчев.

Изключително необходимо е осигуряване на заетост и провеждане на рехабилитация на хората с увреждания. Сред възможностите за това е участието в проекти, чрез които да бъдат осигурени достъп и адекватни условия на труд за тази социална група“, написа Паргов във Facebook.

„Коментирахме и възможностите за взаимодействие и сътрудничество между нашите организации. Идеята е да осъществим съвместни действия в сферата на социалната политика. Ще предложим на народните представители от „БСП за България“ да инициират законодателни промени, които да гарантират по-добра нормативна база за функционирането на социалните предприятия. Икономиката, освен пазарна, трябва да бъде и солидарна с уязвимите групи в обществото“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама