Ути Бъчваров и Росен Митков откриха сезона в Боровец с уникална солена торта от самоковски компири и наденички

10:30, 21 дек 21 25 2048 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По случай на откриването на зимен сезон 2021/2022 в Боровец, Община Самоков организира и грандиозно запалване на коледната елха на площада пред сградата на Общината при спазване на всички противоепидемични мерки. Десет професионални състезатели по кънки захласнаха гостите с впечатляващо светлинно-музикално шоу на лед върху специално построената на терен ледена пързалка. Като в зимна приказка прехвърчаха снежинки, а Ути Бъчаров и неговият колега Росен Митков допълниха тази атмосфера с невероятното приготвено на място греяно вино, овкусено с мандарини, портокали, ябълки, дюли, пръчки цейлонска канела, местен пчелен мед и любимото на Ути черно пиперче на зрънца.

Централният площад в Самоков бе изпълнен с хора, зажаднели за подобни събития. С по чаша от ароматното вино в ръка, те успяха да опитат и от уникалната солена коледна торта с наденички, самоковски компири и изкусителен пушен бекон, измислена специално за повода. Присъстващи споделиха, че никога не са си представяли как нещо толкова ефектно и интересно, може да е всъщност така вкусно и лесно за приготвяне. Представете си торта, сервирана в голяма тава с диаметър 1,5 м с блат, направен от най-вкусните местни картофи, намачкани на едро, докато са още горещи. Към тях добавете много масло, сметана, запържен бекон и не забравяйте черешката на тортата - топинг от различни видове наденички и карначета. И за да няма недоволни, Ути беше направил и специална глазура от задушен карамелизииран лук, с невероятно винено грейви, която задоволи небцетата дори на най-претенциозните гости.

Над 1000 щастливци, които присъстваха на площада и се наслаждаваха на празника с вино и парче от изкусителната торта, си пожелаха зимата да е пухкава и пивка, а сезонът да е успешен!  

Експлозия в кухнята на „Бързо, лесно, вкусно“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама