След наводненията: Започва проверка в „Напоителни системи“

16:48, 20 дек 21 25 1607 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Започва вътрешна проверка на „Напоителни системи“ за сключени договори за ремонти на дигите в цялата страна на стойност 107 млн. лв. Това стана ясно при посещението на земеделския министър Иван Иванов в Садово, където много фермери загубиха продукцията си след наводненията.

Повод за проверката е скъсаната дига на река Чая край Садово. Оказа се, че дигата няма Акт 16, което на практика я прави незаконна. 

Общини бедстват след порои и придошли реки

Има нелоялни практики при сключване на тези договори, стана ясно при посещението. Оттук нататък парите за ремонт вече няма да бъдат давани на „Напоителни системи“, а на областните управители. 

„Като цяло в „Напоителни системи“ предстои да бъде извършен външен одит. Опасността за налагане на корекции от външен одит е сериозна. След вътрешната проверка документите ще бъдат изпратени както в нашата прокуратура, така и в Европейската, тъй като става дума за европейски средства“, обясни земеделският министър, цитиран от Нова телевизия. 

Земеделският министър увери, че земеделците ще получат обезщетения за щетите след наводненията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама