Жена роди в автомобил „Тесла“ на автопилот

20:10, 20 дек 21 / Свят 25 2006 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Жена от Филаделфия е родила в електрически автомобил на фирмата „Тесла“, докато автопилотът е шофирал към болницата. 

Това е първото „Тесла“ бебе в целия свят.

През септември Иран Шери на 33 и съпругът ѝ Кийтинг Шери карали 3-годишното си дете към детска градина, когато изведнъж водите на Иран изтекли. Контракциите ѝ били изключително чести и силни и бързо станало ясно, че семейството няма да успее да стигне до болницата, тъй като имало задръстване.

Мъжът ѝ настроил навигацията на автомобила на автопилот до болницата, след което се заел да помага на съпругата си да роди на предната седалка. Пред медиите Иран признава, че мисълта да чака до болницата, за да роди, била много тежка.

Забраниха на депутатка да води бебето си в парламента

Жената родила точно при пристигането на автомобила пред болницата, като казала на мъжа си: „Боже, Кийтинг, тя е тук“. Пъпната връв на бебето също била срязана на предната седалка на автомобила, пише британският „Гардиън“, цитиран от bTV. 

Момиченцето е кръстено Мейв Лили, но семейството за кратко обмисляло и името Тес като „намигване“ към необичайната ѝ история за раждане.

Коментар от „Тесла“ все още няма.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама