Децата пишат на Дядо Коледа да им донесе здраве

13:58, 20 дек 21 25 1416 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От 25 години насам „Български пощи“ организира конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“, в който участват хиляди деца. Основната му цел е малчуганите да се научат да надписват правилно пощенските пратки, но и да ги зарадва за Коледа, защото всяко дете, изпратило писмо, получава отговор от Добрия старец. Създателите на най-красивите писма печелят и подарък – играчка, книжка или магнитче.

Тази година донеси на всички хора здраве“. Това си пожелават децата от Дядо Коледа. Тази година писмата до Дядо Коледа, получени в „Български пощи“, са в крак с времето, коментира Милена Тошева от пощенската служба. Децата обичайно искат играчки, но за тази Коледа те си пожелават предимно здраве.

Награди за най-красивото писмо до Дядо Коледа

„Моля те, не пропускай да оставиш здраве на нашето семейство, защото имаме нужда от него – от здравето“, пишат те. „Тази година искам да те помоля да донесеш на всички хора по света здраве и изобилие“.

Освен здраве, малчуганите искат от Дядо Коледа още книги и играчки. Те споделят, че не държат на големи и скъпи подаръци и се радват и на дребни, които са от сърце.

Някои от малчуганите са изпратили на Дядо Коледа маска, за да може той да се предпази от коронавируса. В писмата си децата се оплакват от дистанционното обучение, но смятат, че вирусът ще отмине скоро. „Децата са много откровени и всякакви свои мъки споделят, тревоги. Тревогите предимно са свързани с онлайн обучението, че трябва да бъдат тествани, че не могат да си видят приятелчетата, че трябва да си седят вкъщи. Едно дете например пише – тъй като съм онлайн, първото ми желание е да имам компютър“, разказва Милена Тошева.

Всяка година в „Български пощи“ в София пристигат около 4000 писма до Дядо Коледа, а в цялата страна – над 10 000.

В писмата си децата изпращат различни подаръци до Добрия старец, които от „Български пощи“ наричат малки съкровища. Лепенки, стикери, гривни и бонбони са част от изпратените предмети.

В писмата децата се питат дали Дядо Коледа има жена и деца и дали цяла Лапландия е негова. Те му обещават, че ще го посрещнат с чаша прясно мляко и бисквитки вкъщи, защото е уморен, пише БНР.

Децата съветват Дядо Коледа да се пази да не настине и да пие топъл чай с мед. Други държат Добрият старец да ги събуди, щом пристигне, ако са заспали. „Моля те в нощта на Коледа, като пристигнеш у дома, събуди ме! Искам да ти разкажа толкова много неща“, пише едно от децата.

В пощенската служба получават и писма на чужди езици до Дядо Коледа, както и такива от детски градини и училища. Възрастните пък също пишат на Добрия Старец – от „Български пощи“ ги наричат пораснали деца.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама