Кой е големият победител на детската „Евровизия“?

08:35, 20 дек 21 / Култура 25 2550 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Малена от Армения е големият победител на детската „Евровизия“. Тя спечели сърцата на журита и публика от 19 държави. На второ място се класира Сара Джеймс от Полша, а третото място зае представителят на домакините Енцо от Франция.

Българските представители Денислава и Мартин се класираха на 16-о място със 77 точки от националните журита и зрителския вот.

Малена отдавна е звезда в родната си страна и има над 60 000 последователи в Instagram, а вече е голяма звезда и на европейската сцена. За нея това е едно завръщане на „Евровизия“. През 2020 г. трябваше да представи страната си, но Армения се оттегли от конкурса. Специално за БНТ Малена разказа, че „Евровизия“ ѝ била мечта, която се сбъдна. „За мен „Евровизия“ е голям опит, защото никога не съм била на сцена като тази и съм много развълнувана да бъда тук. Да се забавлявам - това е най-важното нещо за мен. С песента ми искам да кажа да бъдеш искрен, да бъдеш себе си”, казва Малена.

Тя прекарва много време в студиото, експериментира с различни музикални жанрове и се включва в лагери за писане на песни. „Обичам да танцувам, обичам да рисувам, да изучавам вселената и да карам колело“, споделя Малена.

Достойно представяне и за България - Дени и Марти,успяха да покажат своята песен-приказка пред Европа. След края на конкурса те благодариха на всички, които ги подкрепиха. „За мен „Евровизия“ беше една сбъдната мечта. Не съм си представяла, че това може да се случи и на нас. Чувството е неописуемо“, споделя Денислава Димитрова „За мен беше уникално преживяване, което никога няма да забравя и много се радвам, че имах възможността да участвам“, добави Мартин Стоянов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама