Коронавирусът у нас: Пристигнаха ваксините за деца

15:37, 20 дек 21 25 1824 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

18 хиляди ваксини за деца са вече в „БулБио“ и по 12 хиляди в РЗИ-Пловдив и РЗИ-Велико Търново. Това обяви здравният министър Асена Сербезова. По думите ѝ скоро ще бъде обявено и как точно ще бъдат разпределени и използвани педиатричните ваксини и в кои пунктове ще бъдат прилагани.

Тя коментира, че се подготвя и купуване на тестове за учениците. Относно варианта Омикрон Сербезова коментира, че научните данни сочат, че бустерни дози от настоящите ваксини предоставят защита срещу новия вариант, пише bTV.

Все още няма засечен случай на Омикрон

Все още у нас няма открит случай на Омикрон, сочат данните от последните секвенирани проби в Националния център по заразни и паразитни болести.

През изминалите дни чрез целогеномно секвениране от ново поколение успешно са анализирани 367 клинични проби със SARS-CoV-2. При всички тях е установен вирусен вариант Делта, който според СЗО е причислен към вариантите с повишено значение за общественото здраве. Клиничните проби са взети от пациенти с COVID-19 в периода 02.11-02.12.2021 г. и са изпратени от 30 различни лечебни заведения от 24 области на страната.

Данните от последното денонощие

456 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Около 80% от тях са при нвеаксинирани. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 15 637 теста, което значи, че положителните проби са почти 3%.

През последните 24 часа са починали 35 души с Covid-19, а като оздравели са отчетени 241 души. В болница се лекуват 4 613 пациенти, от които 527 са в интензивни отделения.

През вчерашния дне са поставени 3919 дози ваксини. Броят на всички поставени дози досега е 3 587 678. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 872 504

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама