Стрелба по автобуси от градския транспорт в Пловдив

22:10, 18 дек 21 25 1988 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Неизвестен стреля по автобуси на градския транспорт в центъра на Пловдив. Това се е случило тази вечер около 18 часа и 15 минути. Стреляно е по три автобуса, които са се движели един след друг преди тунела на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ под Стария град.

Няма данни за пострадали, но са нанесени материални щети. Изпочупени са страничните стъкла и на трите автобуса, които са с номера 9, 99 и 20. Предполага се, че е стреляно с въздушна пушка. По разказ на очевидци, стрелецът се е намирал на едно от тепетата, предаде Нова телевизия. 

„Помислих, че камък е хвърлен от хлапетии, от млади момчета, обаче след като спряхме на спирката се видя отвънка малки отвори. Никой не е пострадал, късмет просто, че куршумът е ударил долу в ниско, ако е бил горе – щял да пробие по-лесно и евентуално някой ако седи на седалката до стъклото какво правим“, разказва Светлин Димитров, шофьор на автобус номер 9, цитиран от БНТ. 

Предприети са активни действия за установяване на извършителя и механизма на увреждането.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама