Остава студено, дъждовно и снежно

07:00, 16 дек 21 25 1355 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие ще остане предимно облачно. В източната половина от страната ще има валежи, в повечето райони от сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. Ще духа до умерен, през деня в Източна България временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните: 1°-6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е около 3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Над планините ще е предимно облачно, в източните райони с валежи от сняг. Там по проходите ще има условия за навявания и преспи.  Ще духа умерен, временно силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°, сочи прогнозата на НИМХ. 

В петък вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 2° и 7°. Минимални - между минус 3° и 2°, по Черноморието - малко по-високи. Ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от сняг, в Източна България - предимно от дъжд. По-съществени количества се очакват в Централния Предбалкан, а привечер и през нощта срещу събота и към Родопската област. В събота с предимно северен вятър отново ще нахлуе студен въздух. На места, главно в Западна и Централна България, ще превалява сняг, повече като количество в планините.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама