Пулев убеден, че има шанс отново да играе за световната титла

17:55, 14 дек 21 / Спорт 25 1596 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев смята, че може да стигне до нов мач за световната титла по бокс в тежка категория. Условие за това е следващата година Пулев да постигне една-две победи.

„Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде. Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин - работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена“, каза Пулев, цитиран от Mediapool.

Той се прибра в България, след като нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на новия боен формат Triad Combat.

Шоуто беше много голямо. Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак. Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръсен бокс, защото има повече борба и клинчове“, каза Пулев.

Според него нещата в професионалния бокс не са никак лесни, а има много интереси и ранглиста, в която има стъпала, по които трябва да стигнеш до върха. 

„Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото. Имам още какво да дам на България и на бокса, Кубрат няма политически амбиции и ще помагам с каквото мога на всички, продължи той.

Кобрата обяви, че си е направил равносметка и не трябва да е толкова смел и храбър, а понякога да казва „не“. „Когато отида неподготвен, като в битката с Джошуа, аз съм си виновен и отговарям само пред себе си“, обобщи Пулев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама