Христо Иванов към Гешев: Освободете България от себе си

16:04, 13 дек 21 / Политика 25 1767 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дълбоката съдебна реформа минава през въвеждане на отчетност на главния прокурор, а това не може да стане без оставката на настоящия Обвинител №1. Това подчерта от трибуната на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Освободете България от себе си, освободете българското общество от себе си!“, призова той, като допълни, че след това българските прокурори ще могат да направят промяната в модела сами.

Христо Иванов: Управлението ще е трудно, може да се окаже с преходен характер

По отношение на коалиционното споразумение Христо Иванов призна, че цялата конструкция е сложна и остават теми, които ще се доизясняват, но по думите му това е възможното при участие на четири много различни политически сили.

„Няма да изоставим своите огромни философски и доктринални разлики. Това ще е центристко управление, което да послужи на голяма част от българските граждани – независимо от разликите помежду им“, заяви той, цитиран от bTV.

По думите му България трябва да отвори очите си за новата реалност на промени в икономиката и технологиите, нуждае се и от управление, което да не е застинало „между XIX век и края на епохата на Тодор Живков“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама