Остава мразовито

07:00, 14 дек 21 25 1558 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за обилни снеговалежи е обявен за шест области на страната – Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Сливен.

През следващото денонощие в страната ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания, предимно от сняг, в източните райони - от дъжд. По-значителни ще са валежите през нощта и в Рило-Родопската област. В следобедните часове валежите ще отслабват и до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Минималните температури ще бъда между минус 1° и 4°, а максималните - между 1° и 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°, сочи прогнозата на НИМХ. 

През следващите дни температурите ще са по-ниски от обичайните; ще са с малък дневен ход. Преобладаващите минимални ще са между минус 3° и 2°, максималните - между 0° и 5°; в Горнотракийската низина и по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи. Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. В сряда валежите ще са предимно слаби и на места, главно в Източна България и в планините. В четвъртък ще вали на повече места в източната половина от страната, а по проходите в източната част от Стара планина, ще има условия за навявания. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен; в Източна България - предимно умерен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама