Харчим рекордно много пари за подаръци

19:00, 13 дек 21 25 1535 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Харчим милиони в дните преди Коледа. Очакванията са тази година да отделим повече средства за подаръци за най-близките, а истинският бум в покупките ще бъде този уикенд.

Броени дни преди Коледа треската за пазаруване започна. Тази година средно за подаръци ще похарчим 360 лв. С тях ще зарадваме повече от нашите близки. Голяма част от празничните покупки и тази година ще бъдат направени онлайн, показва проучване на Нова телевизия.

Как да оцелеем при пазаруване за празнични подаръци?

Като най-търсените подаръци ще бъдат битова техника, дрехи, обувки, смартфони и таблети. Очакванията са 1/5 от доходите ни да бъдат изхарчени за коледни изненади за най-близките. 

„Този праг е приемлив, но не трябва да се надвишава“, съветва кредитният консултант Тихомир Тошев. Ако сме ги спестили предните месеци, трябва сега да си направим това хубаво коледно изживяване, казва той.

През последните години при коледното пазаруване средно на час сме харчили 8 милиона лева. А очакванията са тази година да бръкнем още по-дълбоко в джоба си.

„Имаме над 10% ръст на депозитите, над 60 милиарда лева държим в банките, всичко това кара голяма част от българите да са по-смели и да похарчат повече по тези празници. Така че този декември очаквам да е рекорден, допълва Тихомир Тошев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама