Тийнейджър се взриви в руска гимназия

11:15, 13 дек 21 / Свят 25 2478 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тийнейджър се взриви в гимназия, разположена на територията на женския манастир в град Серпухов в Русия. Използвал е самоделно взривно устройство.

Ранени са осем души, от които седем са деца. Самият извършител е загинал от загуба на кръв, съобщават праоохранителните органи.

По предварителна информация причината за това деяние е бил конфликт на бившия гимназист с възпитаници и преподаватели в гимназията. Бившият възпитаник – Владислав Струженков, се увличал по компютърни игри, включително такива със стрелби. Той обичал и трилърите, а един от любимите му филми била поредицата „Убийствен пъзел”.

Бившият гимназист е планиран нападение по време на сутрешната молитва, но самоделното взривно устройство се взривило на входа. Източници от разследващите органи съобщават, че младият мъж е носел със себе си и хладно оръжие, подобно на мачете, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама