Кой е Атанас Атанасов – номинацията за министър на културата?

11:42, 11 дек 21 / Политика 25 6680 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Казвам се Атанас Атанасов. На 31 години съм, роден и израснал в Хасково, където завърших езиковата гимназия като един от отличниците на випуска. Продължавам промяната, защото видях, че е възможна и защото България има изключително богата култура и история, които заслужават да бъдат на световната сцена“. Това казва за себе си Атанас Атанасов в предизборен клип на партия „Продължаваме промяната“.

Днес Кирил Петков съобщи, че именно Атанасов е номинацията им за министър на културата. Той е хасковлия, но живее в Лондон. Занимава се с актьорско майсторство, също така бил и треньор по тенис. „Той сам е възстановил читалище в пловдивско село, докарал е световни завезди от личните си познати в това село, в което аз лично съм участвал“, обясни за него Петков.

„Моята душа гори за сцената. Най-вече за тази сцена – прашна, разбита, полузабравена, дори изоставена. Но е наша. В началото винаги е невъзможно. В началото няма как да стане и особено пък ти не можеш и за да не ти казват глупав, ти казват луд. Истината за началото е, че е много трудно и много просто. Започва се с най-верните, с най-лудите и с метлите. Всичко останало е въпрос на време, постоянство и вяра. И като по чудо, преди да се усетиш, невъзможносто започва да се случва.

Тогава – макар и неподготвен, започнах, защото исках дядо да е жив, за да види истинска промяна в  своето село. И точно преди да си отиде – той доживя да я види. Сега искам родителите ми да са живи, за да могат да видят промяната не само в своето село, но и в цяла България. Промяната, която вече почти не вярват, че е възможна. И особено пък ние не можем – млади, непоитни и глупави.

Промяната започна, нека я продължим заедно“, казва той във видеото.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама