Първото коледно село в България

11:21, 11 дек 21 25 1823 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес на централния площад в софийското село Чавдар се открива „Коледното село на България“. Идеята е на писателя Георги Бърдаров и е взаимствана от Австрия и Германия.

В четири поредни петък, събота и неделя - до 1-ви януари, организаторите обещават немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино, коледни напитки и коктейли, както и специални изненади в новогодишната нощ.

Това „Коледно село“ ще бъде първото Коледно село в България. От община Чавдар обичаме да правим неща, които по принцип не се правят. Досега в нашата практика винаги сме организирали такъв тип по-различни събития. Искаме да внесем малко светлина и коледен дух у хората, защото всички знаем през тези две години колко се промениха и България, и света. Искаме да върнем коледния дух, разбира се при спазване на противоепидемичните мерки“, разказа пред БНР кметът на село Чавдар Григор Даулов.

Посетителите на „Коледното село на България“ могат да се насладят на богата културна и развлекателна програма за всички възрасти. Предвидени са коледни изненади и подаръци за най-малките

На 11-и декември събитието ще бъде открито с концерт на Маги Джанаварова, на 18-и декември ще се проведе куиз на живо, с водещ легендата Ники Кънчев.

За децата са предвидени коледни театрални представления и много уъркшопове.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама