Владислав Панев подаде оставка като зам.-председател на ПГ на ДБ

13:45, 10 дек 21 / Политика 25 1629 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Владислав Панев подава оставка като заместник-председател на ПГ на „Демократична България“. Това е потвърдил самият той пред БНР и „Дневник“. 

Причината е, че вчера си направи и качи във Facebook селфи с бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски. Снимката е заснета в кулоарите на парламента, а на нея Панев се усмихва широко. Това предизвика остри критики както от средите на Зеленото движение, към което принадлежи, така и от ДБ и обществото. След вълна от негативни коментари Панев я изтри от страницата си. По-късно се извинява във Facebook с два свои поста за това, че е предизвикал такива отрицателни реакции с постъпката си, оценявайки я като грешка.

„Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път“, обясни той, като по думите му действията му са били подбудени от по-особеното му чувство за хумор. 

Поднасям най-искрените си извинения на всички хора, които са се почувствали засегнати от селфито с Пеевски днес. Очевидно е, че съм сгрешил. Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в България. Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим“, написа Панев. 

Той отбеляза, че снимката не е правена по ъглите, в тайни офиси или кафенета, а в кулоарите, пред журналистите, защото държи на прозрачността в действията

„Имаме много работа за разграждане на този модел. Дали ще се свърши с мен или без мен - няма голямо значение. Важни са резултатите. И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в затвора. Не в парламента. Затова се борим и за независима и честна съдебна власт. Всички да са равни пред закона. Самото присъствие на Пеевски в парламента е знак, че системата е завладяна. Осветяването на това присъствие е важно, за да знаем какъв е проблема. И че не сме си свършили работата. България ще просперира. Убеден съм в това. Имаме дълъг път. За който имаме нужда от воля, смелост и малко усмивки“, изтъкна още депутатът от зелените. 

Заместник-председателят на ДСБ Цецка Бачкова също коментира неговата оставка, като заяви, че според нея е било нелепо снимката да се пуска в социалната мрежа. „Селфито на Владислав Панев с Делян Пеевски беше една лоша шега. Беше нелепо тази снимка да се пусне в социалните мрежи и е достойна постъпката той да подаде оставката си“. 

Според нея шумът, който се създаде около селфито, е бил пресилен, защото „Демократична България“ имала по-важни неща, които трябва да реши. „Не прави чест на г-н Панев, че пусна тази снимка на фона на всичко, което се случва“, изтъкна тя пред БНР. 

Припомняме, че „Демократична България“ се бори за отстраняването от политиката на санкционирания от САЩ за корупция по закона „Магнитски“ депутат. Именно затова обединението проведе предизборната си кампания именно във Велико Търново, където той беше водач на листа, под мотото „Нито глас за Пеевски“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама