МОН проверява Даниела Везиева по сигнал за плагиатство

10:44, 10 дек 21 25 1733 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в дисертационния труд на служебния министър на икономиката Даниела Везиева. Това съобщи БНР, като се позовава на информация от МОН.

Това е поредният случай, с който Комисията по академична етика ще се занимава, но за първи път се отнася до действащ министър.

Обект на проверка е севлиевският преподавател Венелин Терзиев и четирима от неговите докторанти. Това са действащият служебен министър на икономиката Даниела Везиева, зам.-ректорът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Екатерина Арабска, ръководителката на квалификационния център в Русе Преслава Димитрова и колегата на Терзиев от русенската болница „Канев“ и Военната академия Марин Георгиев. 

„Всичко, което се случва в последните две седмици, говори за политическа атака в подбран момент, не съм изненадана“, заяви Везиева в парламента.

Тя смята, че твърденията за това са следствие на случващото се в Държавната консолидационна компания (ДКК), където имаше смени в Съвета на директорите. По думите на Везиева моделът в ДКК, който тя иска да промени, показвал, че има съпротива това да се случи.

Даниела Везиева допуска още, че тези, които я атакуват, очакват тя да остане в редовния кабинет. Везиева обаче каза, че към момента няма такова предложение.

„По-скоро съм изненадана, че се коментира плагиатство по отношение на труд с научен ръководител. За плагиатство може да бъде обвинен докторант от научния си ръководител“, каза още тя, цитирана от bTV.

Везиева уточни, че е завършила финанси и кредит в Свищов, а докторантурата ѝ е в областта на националната сигурност.

МОН ще си извърши проверка, нямам притеснения за това“, подчерта служебният министър на икономиката.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама