„ФилоСофия с Боби Велков“: Този път София изненада зимата

14:15, 09 дек 21 / София 25 1697 Шрифт:
Боби Велков Автор: Боби Велков

София се нуждае от нова градска конвенция, от нов обществен договор между управляващите града и неговите жители. Това е фундаментален въпрос, който излиза далеч извън това кой ще e следващият градоначалник и следващият състав на градския парламент. От това зависи бъдещето на града, накъде и как той ще се развива.

Противно на традициите първият сняг в София мина някак си безлично, но не и без обичайните препятствия за софиянци. Коледно чудо, което ни напомни, че традициите не са това, което бяха!

Този път Коледата е възможна, защото няма усещане за такава, а така задачата е сведена до минимум усилия. Сякаш безразличието вече е двупосочно. Всяка една от страните в тази приказка чака другата да си тръгне, но софиянци няма къде да отидат.

Видно е, че не се полагат много усилия да се придаде коледно преживяване. Необходимо ли ни е изобщо?! Докато европейските градове търсят всевъзможни начини да се върнат към нормален ритъм на живот, в чиято основа е съхраняването на духа и емоциите на хората, в София това не е на дневен ред за тези, чиято основна задача е именно това – да съхранят духа и настроението в дни на изпитания.

По всичко личи, че джуджетата на Дядо Коледа в общинския съвет са заети да съхранят производствения процес и благата от работилницата, разширявайки зоната си на комфорт. Запалването на светлините на коледната елха мина и замина като платен репортаж на предизборна хроника и до там. Градът е някак си сив, без настроение, корпоративно украсен и малко безличен. Не за това сте избрани, уважаеми джуджета и Снежанка, не за това! Избрани сте, за да радвате хората и да им създавате преживяване в този иначе прекрасен град. Този път наистина изненадахме зимата!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама