Коронавирусът у нас: 1625 нови случаи

08:09, 09 дек 21 25 1602 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

1652 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. 82% от тях са при неваксинирани. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 24 891 теста, което значи, че положителните проби са над 6%.

През последните 24 часа са починали 116 души с Covid-19, като 90% от тях не са били с ваксини. Като оздравели са отчетени 2690. В болница се лекуват 5551 пациенти с коронавирус, от които 631 са в интензивни отделения. Най-много са новите случаи в София – 287.

През вчерашния ден у нас са поставени 17 216 дози ваксини. Общ брой лица със завършен ваксинационен цикъл са 1 821 897, като с бустерна доза са 147 305.

Все още няма потвърден случай на Омикрон у нас

До този момент съмненията за Омикрон у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи. Това заяви пред bTV служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Засега не се налага (б.р. предприемането на допълнителни COVID мерки). Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунитет“, добави той.

Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама