От „Има такъв народ“ обещаха да са лоялни партньори, ако и другите са такива

09:55, 07 дек 21 / Политика 25 1478 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията, а не ги замита под килима. Това каза президентът Румен Радев на представителите на „Има такъв народ“ в рамките на консултациите за съставянето на правителство.

Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване“, посочи държавният глава.

Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко, което е по нашите сили, да има едно нормално правителство в страната. Предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото бяха преди три месеца“, каза от своя страна Тошко Йорданов.

Ще продължим да бъдем такива, каквито сме – без политическо лицемерие, ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако колегите от останалите парламентарно представени сили също бъдат такива“, каза Йорданов, цитиран от bTV.

Моделът „ГЕРБ и ДПС“ все още не е разграден и се надявам да има достатъчно здрав разум в останалите партии, които твърдят, че искат да направят също това“, допълни той.

Каримански: Няма да пресечем червената линия на почтеността 

Ще държим на почтеността в тази коалиция, заяви Любомир Каримански след консултациите. „Червената линия, която не бихме пресекли, е тази на коректност, почтеност, на единни стандарти и на това нещата да бъдат обсъдени коалиционно“, посочи той.

Той изрази надежда да има 4-годишен мандат, да има стабилно управление и хората да са спокойни. „Ще имаме среща и на парламентарната група, и на експертите и ще бъдат обсъдени всички възможни програми, които са приложени. След това ще е самото коалиционно споразумение“, уточни той.

Засега не е ясно колко министерски постове ще има ИТН. „Нека да видим окончателно какво ще предложат и ако има изменения от другите политически сили. След това ще бъдат обсъдени нещата“, допълни Любомир Каримански.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:43, 07 дек 21

Хващайте се за ръце и по приятелски с разбирателство напред

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама