Мустафа Карадайъ: ЦИК не отчете всички гласове на изборите

10:25, 03 дек 21 / Политика 25 1614 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Това Народно събрание се учредява в една година, която ще запомним с много кризи и избори. Кризите предизвикваха избори и изборите задълбочаваха кризите. Парламентарната група на ДСП ще работи за възстановяване на нормалността в политиката. Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Първият звънец удари: Новите депутати полoжиха клетва

„Гласуващите дадоха глас на партиите, за да сложат край на кризата и да се обединят около работещи решения, но не дадоха властта на нито една партия. Конструктивният диалог трябва да е в основата на търсене на верните решения“, добави Карадайъ.

Той напомни, че Движението от доста време алармира, че поведението на полицията може да стане безконтролно и разкритикува Централната избирателна комисия. „Полицаи влязоха в избирателни секции. Нарушени са основни принципи и законът е погазен тотално. ЦИК и РИК мълчат“, каза Карадайъ. „Разполагаме с доказателства, че ЦИК не отчете всички подадени гласове. ДПС няма да остави нито един случай непроверен и нито един случай ненаказан. Тези извращения на полицията ни връщат в мракобесните времена преди 1989 г.“, посочи председателят на ДПС.

По думите му политическата криза трябва да започне да се решава със съставянето на редовен кабинет. „На първо място трябва да се възстанови диалогът между политическите субекти и институциите. Трябва да спазваме стриктно конституцията и законите на страната. ДПС посочва решението: Програма за икономическо развитие на базата на Зеления пакт. България фатално закъснява със своя План за възстановяване, докато другите страни вече са реализирали 30% от своите“, изтъкна той.

„Държавният бюджет се отлага във времето. България загуби битката с пандемията заради безотговорното отношение на изпълнителната власт, особено през последната година. За последните три месеца сме загубили повече хора, отколкото през Втората световна война. България има нужда в най-кратки срокове да си напише Плана за устойчивост. Българите очакват решения, които да повлияят положително на техните доходи. НАТО и ЕС очакват да бъде предвидим и лоялен съюзник“, добави Карадайъ, цитиран от Нова телевизия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама