Силви Кирилов: Волята и желанието за промяна правят нещата възможни

09:30, 03 дек 21 / Политика 25 1513 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Най-възрастният депутат в 47-ото Народно събрание Силви Кирилов от „Има такъв народ“ откри първото заседание на новия парламент.

Първият звънец удари: Новите депутати полoжиха клетва

Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 милиона български граждани са извън страната. Повечето от тях са млади хора – студенти, млади специалисти в отделни области, натрупали професионален опит и знание“, бяха първите думи на Силви Кирилов.

Много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото Народно събрание. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия, свои цели, идеали и очаквания“, каза още той. 

Кирилов напомни на депутатите думите на двамата велики мислители и философи - на Жан-Жак Русо: „Свободата не е да правиш каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш“ и на Артур Шопенхауер за истината: „Истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна част от хората и накрая е приета от всички, защото е истина“. 

Време е да загърбим нашите лични и политически различия в името на националните и обществени интереси. Време е да си спомним, че волята и желанието за промяна, дори да са общи, правят нещата възможни, но не ги правят лесни. Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни поставя изключително важни и съдбовни задачи за разрешаване и ние трябва да оправдаем доверието с чувство за отговорност и мобилизация на нашите интелектуални способности и нашият морал за разрешаването им“, завърши речта си Силви Кирилов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама