Грейнаха светлините на елхата в София

18:19, 01 дек 21 / София 25 2508 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Светлините на коледното дърво на столицата бяха включени тази вечер, като небето беше озарено от заря. По покана на кмета на София Йорданка Фандъкова това стана в присъствието на олимпийските шампионки от Токио и „Почетни граждани на София“ – момичетата от отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева.

Елхата на София е живо дърво, висока е 13 метра и има нова премяна – в бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха ѝ е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието ѝ – два светещи елена, съобщиха от Столична община.

Целият парк пред НДК ще свети в украса, а от 9 до 23 декември там ще се разположи „Коледен град“, който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино „Кабана“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама