Не са канили Стефан Янев в бъдещия кабинет

10:09, 25 ное 21 / Политика 25 1660 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Стефан Янев заяви, че към момента никой не отправял покана към него за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет. Той би обмислил подобна покана, ако я получи, но решението му ще зависи от политиките на сформираното мнозинство. „Ето защо е добре, че в момента се водят коалиционни преговори по политики, а на следващ етап ще бъдат обсъждани личности“, коментира служебният министър-председател в ефира на БНТ.

Той изтъкна, че президентът Румен Радев нито веднъж не се е намесил пряко в работата на правителството. Ето защо членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет.

Служебният кабинет е подготвил и проектобюджет за догодина, който ще предложи на новото мнозинство. Проектът би могъл да послужи като базисен сценарий и да бъде променян в зависимост от договорените политики между партиите. Янев обърна внимание, че по време на двете служебни правителства, които оглавява, пенсиите са увеличени с почти 25% от 46-ия парламент, което компенсира изпреварващо инфлацията.

По повод борбата с корупцията посочи, че трябва да намерим начин като общество да изкореним този проблем. Необходим е честен разговор, за да видим какви мерки можем да вземем. Според служебния премиер са нужни промяна в законодателството и систематични действия на едно мнозинство с четиригодишен мандат. Затова той се надява, че водените в момента коалиционни преговори ще дадат резултат. Служебното правителство също има воля да помогне в този процес и затова се изготвя законопроекти, които ще бъдат предложени на новия парламент.

Стефан Янев сподели, че като служебен премиер иска да бъде запомнен с начина, по който се опита да демонстрира, че човекът на този пост трябва да говори умерено, разбрано и с действията си да бъде воден от клетвата си. „Всички допускаме грешки, но важното е да си вземем поуките и да продължим напред“, каза още Янев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:18, 25 ное 21

И да го поканят и да не го поканят човека свърши огромна работа а герб 12 години само крадяха и унизяваха народа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама