Путин е доброволец в изпитванията на първата руска назална ваксина срещу COVID-19

16:39, 24 ное 21 / Свят 25 2021 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руският президент Владимир Путин бе ваксиниран с назална ваксина срещу коронавирус. Това съобщи самият той по време на среща с членове на правителството.

Президентът обяви желанието си да се включи доброволно в изпитванията на новото лекарство на 22 ноември на среща с Денис Логунов, заместник-директор на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“. Той разказа, че Логунов е поставил прах вместо течност в обикновена спринцовка, помолил го е да вдиша дълбоко и му е „впръскал от едната и от другата страна на носа". Според Путин той е изчакал 15 минути и това е било краят, не са се появили никакви усещания. Освен това президентът припомни, че на 22 ноември е бил реваксиниран със „Спутник Лайт“.

Путин на 69: Президентът посреща празника със строга работна програма

„Точно шест месеца след ваксинацията защитните ми тела спаднаха и специалистите препоръчаха реваксинация, която направих“, съобщи той.

В средата на октомври Министерството на здравеопазването разреши клиничните изпитвания на ваксината SPRAY 08-Gam-CovID-Vac-2021, разработена от центъра „Гамелея“. Ръководителят на компанията Александър Гинцбург посочи, че не са открити странични ефекти при назалното лекарство, предаде Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама