Whitesnake с прощален концерт в България догодина

20:02, 22 ное 21 / Култура 25 2124 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Whitesnake включиха България в своето прощално турне „Farewell Tour“ 2022. Легендарната
банда, водена от Дейвид Ковърдейл, ще участва на Midalidare Rock In The Wine Valley на 14 юли 2022-а, съобщиха организаторите.

Групата тръгва на прощално турне догодина, с което ще сложи край на забележителната си кариера, продължила близо 50 години. „След всичките предизвикателства, през които трябваше да преминем през последната година и половина, съм изключително щастлив, че можем да направим турне и да отпразнуваме заедно това невероятно пътешествие, което имахме“, споделя Ковърдейл.

Whitesnake е основана през 1978  г. от бившия вокал на Deep Purple, Дейвид Ковърдейл. Бандата има няколко мулти-платинени албума сред които „Trouble”, „Lovehunter”, „Ready and Willing” и „Come an’ Get it”.

Whitesnake имат над 10 световни хита, включително и два номер 1 сингъла - „Here I go
again” и „Is this Love”, както и незабравимия хит „Still of the Night”. През 2020 излезе и „The Red, White & Blues Trilogy”, включващ ремастерирани версии на някои от най-големите им хитове.

„Farewell Tour“ 2022 ще включва песни от всичките 13 студио албума на групата, включително и най-големите хитове от каталога им, които направиха Whitesnake легенди.

„Whitesnake определено са една от най-важните рок групи в историята. Трудно можем да опишем вълнението си, че последният им концерт в България ще е именно на нашата сцена. Съвсем скоро ще добавим още групи към фестивала, както и ще обявим допълнителни активности, които ще се случват по време на Midalidare Rock“, споделят организаторите.

Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе на 14, 15, 16 и 17 юли 2022 г. Като Whitesnake ще излязат на сцента още в първия ден - на 14 юли. Хедлайнери в следващите дни са  Running Wild (15 юли), Within Temptation (16 юли) и Judas Priest (17 юли). 

Билетите, закупени за изданията през 2020 г. и 2021 ще важат за 2022 г. без да е нужно да се презаверяват. Билетите за новото издание са вече в продажба в мрежата на Eventim.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама