Груповата фаза на Шампионска лига по MAX Sport

14:17, 22 ное 21 / Спорт 25 1785 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Груповата фаза на UEFA Шампионска лига навлиза в заключителния си етап и тази седмица предстоят мачовете от предпоследния пети кръг. Вторник вечер традиционно е запазена за MAX Sport и на 23 ноември спортните канали на А1 отново ще излъчат пряко 6 мача от най-силния клубен турнир. Срещите ще са с пряко значение за класирането във фазата на елиминациите, като още тази седмица се очаква да научим имената на още от осминафиналистите в надпреварата.

Във вторник най-интересно се очертава да бъде в Лондон, където в дербито на вечерта се изправят Челси и Ювентус. Двата тима са преки съперници в борбата за първото място в група H. Италианският отбор в момента е лидер в класирането с пълен актив от 12 точки, докато англичаните са на втора позиция с 9 точки. Мачът между Челси и Юве ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3 във вторник вечер от 22:00 часа.

В група Е с голям интерес се очаква и първият мач в Европа на Барселона под ръководството на Шави Ернандес. Бившият халф вече дебютира начело на каталунците в LaLiga с победа с 1:0 в градското дерби с Еспаньол. Сега Барса се изправя на „Камп Ноу“ срещу Бенфика. Двата тима са противници в битката за второто място в групата, като Барселона за момента заема тази позиция с 6 точки, а Бенфика е с 4. Двубоят помежду им ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4 от 22:00 часа.

В другата среща от тази група Байерн гостува на Динамо Киев. Баварците са безспорният лидер в класирането, като с пълен актив от 12 точки вече са си гарантирали мястото на 1/8-финалите, докато украинците са последни с едва 1 точка. Мачът Динамо Киев – Байерн е от ранните във вторник вечер и ще започне от 19:45 ч. по MAX Sport 4.

Другият ранен двубой вещае по-голяма интрига и в него ще се изправят Виляреал и Манчестър Юнайтед. Двата тима в момента делят първото място в група F. Ситуацията в тази група обаче е доста заплетена и още никой не си е гарантирал участие в следващата фаза. Юнайтед и Виляреал са с по 7 точки, Аталанта е с 5, а Йънг Бойс е с 3.

И двата мача от тази група ще бъдат излъчени пряко. Виляреал – Манчестър Юнайтед е от 19:45 ч. пряко по MAX Sport 3, а от 22:00 ч. по MAX Sport 1 е Аталанта – Йънг Бойс.

Шестият мач, който зрителите ще могат да гледат, на 23 ноември е Лил – Залцбург. Двата отбора водят борба за първото място в група G, като донякъде изненадващо австрийците са лидери със 7 точки, докато французите са на 2-ра позиция с 5. Мачът помежду им ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2 от 22:00 часа.

Тази седмица MAX Sport ще предложи европейски емоции и с българско участие. В четвъртък ЦСКА ще излезе в своя мач номер 5 от груповата фаза на Лигата на конференциите. „Червените“ продължават да търсят своята първа победа в групите, а на 25 ноември гостуват на норвежкия Бодьо/Глимт. Двата тима вече играха веднъж помежду си, като завършиха 0:0 в София. Това е и единствената точка от българския отбор, спечелена до момента в групата, докато норвежците изненадващо са водачи с 8 точки. Срещата Бодьо/Глимт – ЦСКА е в четвъртък от 22:00 ч. и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 3.

MAX Sport 4 пък ще излъчи и другия двубой от групата на ЦСКА, който ще противопостави Рома и Зоря Луганск на „Олимпико“. Този мач също е от 22:00 часа на 25 ноември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама