Нинова пожела успешен мандат на Румен Радев

21:28, 21 ное 21 / Политика 25 1615 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Лидерът в оставка на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова пожела успешен мандат на новоизбрания президент на България Румен Радев.

Смазваща разлика! Поздравяваме победителите Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме им един успешен мандат. Поздравяваме социалистите, които и сега са били едни от най-активно гласуващите“, заяви лидерът на БСП.

„Дано сега политическата обстановка да се успокои и да се захванем със сериозна работа и съставяне на правителство, което да решава кризите. За това настоява и самият президент“, допълни Нинова.

Разговорите за коалиция са за 4-годишен мандат

Лидерът на БСП обяви, че разговорите, които се водят с „Продължаваме промяната“ са за реализация на пълен четиригодишен мандат, но имена на този етап не са обсъждани. „Планирали сме политиките си за четиригодишен мандат. Истинската промяна на предишния модел не се е случила още изцяло, трябва да се изкоренят лобистките закони, да се промени системата на здравеопазването, съдебната власт“, посочи Нинова.

Тя обяви, че приоритите на левицата са - социална политика, ръст на доходите, борбата с неравенство, намаляването на цените, достъпно здравеопазване, образование, наука, култура, стабилизиране на икономиката, преодоляване на кризите. И добави, че БСП е готова на „разумни“ компромиси. Според Нинова обаче формулата „десни политики за ляво управление“ е добра идея„Все пак в разговорите ще търсим златното сечение. Но в кризите сега има нужда от много социални политики“, посочи тя.

Нинова отбеляза, че социалистите са предложили спешни мерки за първите 100 дни, насочени към икономическата криза, които по думите ѝ са приемливи за „Продължаваме промяната“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама