ГЕРБ не съжаляват, че са подкрепили Герджиков

20:45, 21 ное 21 / Избори 2в1 25 1347 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ не съжаляват, че са подкрепили проф. Анастас Герджиков. Това стана ясно от първите реакции в партията, след като Герджиков изгуби втория тур на президентските избори.

„Достойна кандидатура. Искахме да дадем знак, че сме готови да подадем ръка, тя очевидно не беше приета и от тук нататък ни чакат сложни времена“, заяви Тома Биков в ефира на БНТ.

По думите му средата днес е такава, че за такива хора в момента няма място в българската политика и в президентството. Има хора за хора, които се блъскат от сутрин до вечер и не носят резултат за страната, включвам и себе си в това число, каза още той. Според него кандидатурата на Герджиков не е била по-слаба от тази на Радев, а дори - напротив.

ГЕРБ ще направи своите анализи за това как се проведе предизборната кампания и доколко беше честно това състезание. „Ниската избирателна активност говори много ясно за това, че хората се отблъснаха, бяха уморени от толкова много избори, но имаше и прекалено много съмнения за начина, по който те бяха проведени”, посочи на свой ред Деница Сачева.

Според нея решението на партията за подкрепа на Анастас Герджиков е било правилно, защото има много добри качества. „Той беше много ярък антипод на всичко, което президентът Радев е”, заключи тя.  

Тя отчете, че за първи път от известно време се е разиграла етническата карта, заформил се е дори международен скандал. „Разбира се, категорично не беше добра практика да се влиза с Икономическа полиция в Софийския университет”, допълни още представителят на ГЕРБ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама