Изборни куриози: Член на СИК с жалба - напълняла заради ниската избирателна активност

12:40, 22 ное 21 / Избори 2в1 25 3722 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България избра шестия си президент. Изборният ден в страната премина нормално, като проблеми с машините за гласуване имаше само в отделни избирателни секции. Не липвсаха обаче интересни и куриозни случаи.

Изчезнаха картите за гласуване в секция в Бургас

Членовете на секция в Бургас не успяха да открият и петте карти за гласуване с машините, затова се стигна до гласуване с хартиена бюлетина.

При отваряне на стаята, която е била надлежно запечатана, членовете на СИК не са успели да открият картите за гласуване. Те са били сложени в плик до другите документи, и вчера всички членове са видели картите, после обаче никой от тях няма обяснение къде са те. Предполага се, че са в помещението, но не са открити заради суматохата. Няма данни да са били откраднати. За случая е информирана РИК-Бургас. А заради проблема в секцията изборният ден започна с час закъснение, предаде БГНЕС.

Дори картите да бяха открити, гласуването в секцията остава с хартиени бюлетини, обяви в ефира на bTV председателят на комисията Първолета Ташева.

СИК забрави да включи машината в контакта

В една секция в страната преминаха към гласуване с хартиени бюлетини, защото членовете на секционната комисия забравили да включат машината в контакта и батерията на устройството се изтощила. СИК решила да се премине към хартиени бюлетини.

Когато техникът включил машината, гласуването с бюлетини вече било започнало и затова от ЦИК решили да продължи по същия начин. Това стана ясно от брифинг на зам.-председателя и говорил на Централната избирателна комисия Росица Матева и колегата й Цветозар Томов, предаде offnews.bg.

Задържаха мъж, гласувал повторно с личната карта на жена си

Мъж и жена, които живеят на семейни начала от новозагорското село Коньово, са задържани и отведени за разпит в полицейското управление в Нова Загора. Причината за ареста е, че мъжът е гласувал повторно с личната карта на жена си.

Членовете на районната комисия са отишли в Коньово, за да установяват как и кой е разрешил повторното гласуване и дали не е било целенасочено. По случая е образувана преписка и е докладвана в прокуратурата, предаде БНТ. 

Гласуване по народному

Представителите на една от секционните избирателни комисии в град Кула се явиха на балотажа в народни носии като символ на българското. Повод бе и вчерашния ден на християнското семейство. Почерпиха първите избиратели с домашна баница и погача, и призоваха хората да отворят сърцата си за повече доброта и любов, предаде БНТ. 

Вкусно и с настроение

Изборният ден във Великобритания премина с добро настроение и авторски ястия, похвалиха се от МВнР. На Острова бяха разкрити най-много избирателни секции зад граница - 132. От министерството показаха торта от българска луканка и шоколадова торта, приготвени в две секции.

Член на СИК подаде жалба, напълняла 3 кг. заради ниската избирателна активност

А в Пловдив член на секционна комисия подаде жалба до РИК 16, че е напълняла три килограма в изборния ден. Заради ниската избирателна активност през целия ден тя уплътнявала времето похапвайки.

Вчера пловдивчани предпочетоха да се разхождат, вместо да гласуват. Избирателната активност едва надмина 33%. „Жената се оплака, че заради ниската активност през целия ден хапвала бисквити, вафли и солети и по нейни изчисления е качила 3 килограма. От жалбата стана ясно, че тя основно беше разтревожена за талията си“, заяви Ивайло Василев, председател на РИК 16, цитиран от БНТ. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 01:23, 23 юни 22

спешно предложение за заем

имате ли нужда от финансова помощ? имате ли нужда от спешен заем или бизнес заем, тогава ни изпратете имейл чрез {[email protected]}

2 Анонимен 16:43, 28 юни 22

ОФЕРТА ЗА ЗАЕМ

Имате ли нужда от финансова помощ? да започнете собствен бизнес или да разширите бизнеса си?
Имате ли нужда от средства, за да изплатите дълга си?
Ние даваме заеми на заинтересовани лица и фирми, които добросъвестно търсят заеми.
Нуждаете се от сериозен спешен заем, валиден при лихва от 2% 5000000
лихва 1000000 кандидатстване свържете се с нас.Имейл: ([email protected]

3 SUSAN BENSON 01:15, 06 апр 23

Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, имате ли нужда от бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

4 Hana 13:32, 01 юни 23

Vítejte 24hodinová výpůjční služby
Dobrý den, abych Vám pomohl překonat různé finanční starosti a bez problémů čelil svým cílům v budoucnosti, předkládám Vám nabídku půjčky pro lidi v nesnázích nebo pro ty, kteří chtějí pomoci vyřešit finanční problém nebo začít podnikat. Nabízím půjčky od 30 000 Kč do 80 000 000 Kč na dobu nabídky splácení 1 až 30 let s maximální úrokovou sazbou 2 % a pro více informací z mé strany prosím napište nebo mě kontaktujte na email: [email protected] nobe whatapp +420 723 117 416

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама