Ивет Горанова спечели бронз на световното по карате

11:06, 20 ное 21 / Спорт 25 2005 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели бронзов медал от Световното първенство по карате кумите. В категория до 55 килограма тя победи Дженифър Уорлинг от Люксембург в малкия финал на шампионата на планетата, който се провежда в Дубай.

Българката триумфира в двубоя, след като победи с 4:1 точки и спечели бронзовото отличие, само няколко месеца след успеха на Олимпиадата в Токио.

„Олимпийски надежди“: Шампионката Ивет Горанова се цели във всички върхове в каратето

Ивет Горанова поведе с 1:0 точки. Малко след това нейният личен треньор Ангел Ленков поиска видеопреразглеждане на ситуация за ипон, но то не беше уважено. 33 секунди преди края Дженофър Уорлинг изравни резултата за 1:1. Успехът дойде в заключителната част от срещата. 16 секунди преди финала Ивет Горанова поведе с 4:1 след присъден ипон. Това донесе пореден успех за България от младата 21-годишна състезателка по карате, съобщи БНТ.

Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио“, коментира Горанова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама