Кандидатите за президент: искрено и лично

23:05, 18 ное 21 / Избори 2в1 25 2213 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков се изправиха един срещу друг в първия и единствен дебат преди балотажа в неделя. Над час и половина двамата си прехвърляха реплики по най-важните теми от дневния ред на българите. За финал на дебата те отговориха на няколко блиц въпроса, които ги представиха в по-личен план, отвъд политическия им облик.

Кой е най-добрият ви съветник в политиката?

Румен Радев: Съвестта.

Анастас Герджиков: Чистата съвест.

Най-голямата ви грешка?

Анастас Герджиков: Много ми е трудно да съчетавам работата с личния живот. Работохолик съм и през последните години не оставях достатъчно време за себе си и близките.

Румен Радев: Не успях да допринеса за по-ранното сваляне на режима „Борисов“. Полагах всички усилия, но съпротивата е огромна.

Най-силното и най-слабото ви качество?

Румен Радев: Най-силното целеустременост. Най-слабото предоверяване.

Анастас Герджиков: Най-силното ми качество е, че вярвам в доброто у хората. Най- слабото ми качество е, че вярвам в доброто у хората и често оставам разочарован.

Как се казва най-добрият ви приятел?

Анастас Герджиков: Имам много приятели от много години още от гимназията и от казармата. Всички са ми еднакво любими, няма да изтъкна един от тях.

Румен Радев: Аристотел е казал: „Който иска да бъде приятел със всички, не е приятел с никого“. Приемам всеки авиатор за брат. Имам много приятели. Изключително ми липсват тези години.

Умеете ли да прощавате? Какво простихте последно?

Анастас Герджиков: Да, умея да прощавам и да искам прошка. Хората са много добри към мен, аз съм щастлив човек. Рядко ми се налага да прощавам. Не прощавам предателството, много лоялен човек съм. Крайно разочарован съм, когато някой ме предаде или не осъзнава колко лоялен съм аз.

Румен Радев: Разбира се, прощавам. Често ми се случва, налага се. Работя с много хора. Непростима е лъжата.

Най-важното постижение в живота ви?

Анастас Герджиков: В личен план бих се похвалил с книгите, които съм написал. Някои от тях наистина ги харесвам. Ако погледнем обективно отстрани, най-голямото ми постижение навсякъде, където съм работил, особено в университета, е че мога да намеря общ език със всички. Дължа успеха си на хората, с които съм работил.

Румен Радев: Децата ми. Но в служебен план съм горд, че и като командир на ескадрила, на авиобаза, на ВВС в една изключително трудна обстановка успях да направя много за трансформиране модела на военна подготовка. Да водя хората, да ги запалвам с личен пример. И най-важното – не съм изгубил нито един човек. Гордея се с това.

Какво гледахте последно – кино или театър?

Румен Радев: Театър. „Човекът от Ла Манша“ на Варненския театър. Невероятни млади актьори.

Анастас Герджиков: Повече ходя на кино. Вече се е превърнало в домашно кино в съвременните условия. Не съм гледал скоро нищо, защото съм в кампания, но преди два месеца може би гледах „Наистина любов“, който харесвам защото е забавен филм, на ръба на мелодрамата и никога не прекрачва тази граница.

Кой български президент харесвате най-много?

Анастас Герджиков: Всички български президенти са допринесли с каквото могат, някои с много. Трудно е да изберем и няма да е справедливо към останалите. Но все пак бих посочил Петър Стоянов, който трябваше да встъпи в длъжност в много тежък за страната момент. Бяхме на ръба на гражданска война и той успя, заедно с хора, които почти не си говореха, да постигнат това да се разберат в името на доброто на България.

Румен Радев: Всеки президент има принос за развитието на България. Бих посочил този, когото не избрахте – Петър Дретлиев. Социалдемократ, мога да кажа мъченик на демокрацията, човек на диалога, на консенсуса и на прошката. Голям патриот.

Едно качество, което харесвате у вашия опонент?

Румен Радев: Познавам г-н Герджиков, но бегло. По принцип харесвам всички хора на знанието, на науката и на духа.

Анастас Герджиков: Г-н Радев винаги ми се е струвал дисциплиниран, организиран, подреден човек и аз уважавам това.

Цитирайте стих от любим български поет.

Анастас Герджиков: Нямам любим стих, имам любими български поети. От символистите, през Яворов, Дебелянов, най-много Ботев, но и Вапцаров и Смирненски. Недялко Йорданов ми подари книга с посвещение, което започваше с „Любов човешка ще ви пожелая“. Много имаме нужда в нашето общество от любов между хората, а не от омраза.

Румен Радев: Много са прекрасните български поети, които ни зареждат с емоции и с чувства, със съдържание в нашето съществуване. Не бих откроил нито един. Мога да кажа последната българска книга, която прочетох: „Глина“ на Виктория Бешлийска. Невероятна творба, разказва се за производителите на грънци от Трънско, които по време на турското робство са успели да разгърнат тази дейност в едни много трудни условия.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 46
1 Elodie Kowalski 02:28, 19 ное 21

Големи или неочаквани разходи могат да се промъкнат на всеки. Получаването на личен заем за неочаквани финансови затруднения може да бъде трудно, дори без лоша кредитна тежест да ви тежи. Къде можете да отидете, когато имате нужда от заем в цяла Европа? Отговорът е CREDITMUTEL чрез [email protected]!

Когато на прага ви се появят неочаквани разходи, оставете CREDITMUEL да ви помогне да намерите покритие. Заемът от тази страхотна организация може да бъде решението, от което се нуждаете , за да не бъдете претоварени, когато разходите за ежедневния живот започнат да се трупат. Днес ви е предложено перфектно решение, кандидатствайте за заем днес от 3000 до 5000000 евро с годишна лихва от 5%. Възползвайте се от възможността веднага и се свържете с нашата поща за бърз отговор чрез [email protected]. Ние сме винаги отворени.

Животът може да бъде труден и затова сме тук, за да намалим натиска. Вземането на заем чрез CRREDITMUTEL е супер бързо и лесно. Независимо дали става въпрос за личен заем, заем за кола или бизнес заем, нашата цел е да бъдем най-добрият онлайн заем в Европа. Насладете се на нов и по-добър начин да вземете заем, когато се свържете с нас чрез [email protected].

2 Mike Morgan 21:22, 23 ное 21

Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
Personal Loans (Secure and Unsecured)
Business Loans (Secure and Unsecured)
Consolidation Loan and many more.

Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
financial problem. contact us via email: [email protected]
Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

3 Robert 12:46, 07 дек 21

Здравейте,

Търсите бизнес заем, личен заем, жилищен заем, заем за кола, студентски заем, заем за консолидиране на дълга, необезпечен заем, рисков капитал и т.н. ... Или ви е бил отказан заем от банка или финансова констелация или повече причини.

Ние сме честни и частни кредитори, предоставящи заеми на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихва от 2%. Интересувате ли се? Свържете се с нас, за да обработим заема в рамките на 48 часа след превода.

Имейл за връзка: [email protected]
WhatsApp: +48732104284

4 CHENG LAM 23:47, 31 дек 21

МОЕТО Свидетелство
Казвам се Анна от Австрия, свързах се с г-н Mohammed Salman Financial Help Company за сумата на бизнес заема от 40 000,00 евро. тъй като бях толкова отчаян да започна бизнес за моя изненада, сумата на заема беше кредитирана в банковата ми сметка в рамките на 3 часа без никакъв стрес да получа заема си. Бях изненадан, защото първо станах жертва на измама! Ако се интересувате от осигуряване на каквато и да е сума на заема и се намирате в която и да е държава, бих ви посъветвал да се свържете с г-н Мохамед Салман по имейл: ([email protected])

5 SUSAN BENSON 17:06, 01 фев 22

Здравейте, ако имате нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес, заем за закупуване на къща или кола, не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за дялов капитал от местните банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/приход, нисък кредитен рейтинг или други причини

Няма повече времена на чакане или стресиращи посещения в банка. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда

Ние предлагаме 24-часови заеми от световна класа. За запитвания/Въпроси? - Изпратете имейл до | [email protected] | или ни пишете на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор незабавно.

6 Max Bent 16:28, 19 фев 22

Kas vajate oma võlgade kustutamiseks kiireloomulist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest oleme siin selleks, et kõik teie finantsprobleemid minevikku jätta. Võtke meiega ühendust meili teel:

[email protected]
[email protected]

See on Ocean Finance'i hüpoteegid. Pakume laenu huvilistele mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

7 mr scott 20:24, 21 мар 22

Кандидатствайте за заем на ACCESS FINANCE ([email protected]) с лихва от 3%.

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Предлагаме заеми от 2 000 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки на кредитоспособността и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми през периода на прехвърляне.

Ние предлагаме широка гама от лични, бизнес, жилищни и консолидационни заеми, които са адаптивни към вашите променящи се нужди и обстоятелства с 3% лихвен процент.

УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Лични заеми
* Бизнес заеми
*
Ремонт * Клиентски заеми
* Автомобилни заеми
и др...


Как да кандидатствате, свържете се с нас на: [email protected]

Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Компании или хора, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance, които се нуждаят от повече информация за това как да кандидатстват, трябва да ИЗПРАТЯТ

Изпратете ни имейл на адрес: [email protected]

Номер на WhatsApp: +79258159150

уважение
г-н Скот
[email protected]

8 Max Bent 17:50, 20 май 22

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в миналото. Свържете се с нас по имейл:

[email protected]
[email protected]

Това е Ocean Finance Mortgages. Предлагаме заеми на заинтересованите с разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 2 000 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

9 Max Bent 17:51, 20 май 22

Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или имате нужда от заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнем всички ваши финансови проблеми в миналото. Свържете се с нас по имейл:

[email protected]
[email protected]

Това е Ocean Finance Mortgages. Предлагаме заеми на заинтересованите с разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 2 000 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

10 Christy Walton 23:14, 05 юни 22

Здравейте, търсите ли заем за консолидиране на дълга, необезпечени заеми, бизнес заеми, ипотечни заеми, заеми за автомобили, студентски заеми, лични заеми, рисков капитал и т.н.! Аз съм частен кредитор, предоставям заеми на фирми и физически лица с ниски и разумни лихви от 2%. Изпратете имейл до: [email protected]

11 david 01:23, 23 юни 22

спешно предложение за заем

имате ли нужда от финансова помощ? имате ли нужда от спешен заем или бизнес заем, тогава ни изпратете имейл чрез {[email protected]}

12 Анонимен 07:15, 08 юли 22

имате ли спешен заем? свържете се с нас чрез имейл. ([email protected]

13 Sharon 22:22, 26 юли 22

Добър ден,

Получавате ли някаква финансова помощ? или Имате ли нужда от бърз заем, за да изчистите дълговете си и да се върнете към бизнеса си при много ниска лихва? Ако да, изпратете имейл на: [email protected] за повече информация, защото получих заема си от тях и те са напълно надеждни.

За разбирането.

14 Martin L Bonny 03:31, 28 юли 22

Спешен заем.

Вземете своя бърз достъпен заем, за да стабилизирате финансовите си ограничения и да подобрите бизнес статуса си, за да постигнете стабилно безкрайно щастие и радост, които животът може да ви предложи.
Ние одобряваме бързи средства за физически и юридически лица с 2% лихва, приемат се и кандидати за лоши кредити. Нашите услуги са много надеждни и издръжливи. Свържете се с нас днес за вашия заем в края на годината чрез
([email protected]) Вашият успех е наш приоритет.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

15 Martin L Bonny 03:32, 28 юли 22

Спешен заем.

Ние одобряваме бързи средства за физически и юридически лица с 2% лихва, приемат се и кандидати за лоши кредити. Нашите услуги са много надеждни и издръжливи. Свържете се с нас днес за вашия заем в края на годината чрез
([email protected]) Вашият успех е наш приоритет.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

16 Martin L Bonny 23:20, 13 авг 22

Спешен заем.

Вземете своя бърз достъпен заем, за да стабилизирате финансовите си ограничения и да подобрите бизнес статуса си, за да постигнете стабилно безкрайно щастие и радост, които животът може да ви предложи.

Ние одобряваме бързи средства за физически и юридически лица с 2% лихва, приемат се и кандидати за лоши кредити. Нашите услуги са много надеждни и издръжливи. Свържете се с нас днес за вашия бърз заем.
([email protected]) Вашият успех е наш приоритет.

Бързи контакти по-долу!!!

С Най-Добри Пожелания!!!
Viber: +2348078301295
Whatsapp: +2348078301295
Подписано:
Управление!
МАРТИН Л БОНИ
[email protected]

17 Оферта за заем 12:53, 06 сеп 22

Имате ли нужда от заем, за да стартирате бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е да, свържете се с: [email protected] WhatsApp +2347032909728


Оферта за заем

18 Davina Claire 11:30, 21 сеп 22

Имате ли нужда от бърз заем от 24 до 48 часа? Ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да кандидатствате за заем при нас в Novelty Finance по имейл чрез: [email protected] ИЛИ WhatsApp Чрез: +447915601531.

NOVELTY FINANCE предоставя финансови решения. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги (личен кредит, бизнес кредит и много други). Ние също така предлагаме гъвкави и множество опции за заем, включително обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми, които са съобразени с вашите финансови нужди.

✓ Лесно одобрение
✓ Гъвкав срок на погасяване 6 - 360 месеца
✓ Много удобно - Можете да кандидатствате за заем на удобно за вас място и време.
✓ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение.
✓ Субсидиран лихвен процент (3% годишно)
✓ Няма да бъдете бързани да върнете заема, ще ви бъде дадено време да започнете изплащането на заема.
✓ Без скрити такси
✓ Ще бъдете напътствани през целия процес

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит при нас е бързо и лесно!
Изпратете ни вашето искане за заем чрез;
Имейл: {{ [email protected] }}
Обадете се или ни пишете на WhatsApp чрез: +447915601531.
Прилагат се правила и условия.

19 Davina Claire 11:31, 21 сеп 22

Имате ли нужда от бърз заем от 24 до 48 часа? Ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да кандидатствате за заем при нас в Novelty Finance по имейл чрез: [email protected] ИЛИ WhatsApp Чрез: +447915601531.

20 MARY MASON 20:57, 04 ное 22

Фирма за заем Sky Wealth, ние даваме заеми при лихвен процент 0f 3%.

Добър ден господин/госпожо.

Ние сме частна компания и предлагаме заеми при ниски лихвени проценти, за да се определи размерът на заема е между 100 милиона провизии за заем от 1000 евро заем за развитие на бизнеса: предимство / конкурентоспособност за разширяване на бизнеса.

Ние предлагаме разнообразие от кредити

* Лични заеми (обезпечени и необезпечени)
* Бизнес заеми (обезпечени и необезпечени)
* Консолидационен заем

Без предварителни такси

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази реклама.
За повече информация и запитвания, изпратете ни имейл днес
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Можете също така да се свържете с нас чрез нашата бизнес линия Whatsapp: +1(646)4440366

Можете също така да се свържете с нас чрез уебсайта на компанията: http://skywealthloanfirm.wixsite.com/webworld

г-жа Мери Мейсън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама