Ивет Горанова стигна до двубой за бронз на световното

16:23, 18 ное 21 / Спорт 25 1546 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ивет Горанова се класира за среща за бронзов медал в кат. 55 кг на световното първенство по карате в Дубай. Олимпийската шампионка от Токио 2020 спечели срещата си от репешажите срещу Джералдин Пеня Барко (Колумбия). Двубоят завърши 2:2, но българката се класира напред, тъй като първа поведе в резултата.

В битката за бронза в събота Горанова, която в сряда загуби на четвъртфинал, ще срещне европейската шампионка от 2019 г. Дженифър Уорлинг (Люксембург). Репешажите в кат. 55 кг при жените се забавиха именно след контестация от Уорлинг. От тима на Люксембург протестираха срещу решението от сряда тя да бъде дисквалифицирана на полуфинала срещу Тринити Алън (САЩ). Американката водеше с 5:1, но получи контузия. Първоначално съдиите обявиха Уорлинг за победителка, но след това обърнаха решението си и пратиха Алън на финал. Според съдиите Уорлинг е причинила падането и контузията и заради това тя беше пратена в репешажите.

Ивет Горанова с медал на Балканиадата

Васил Ривов не успя да стигне до мач за бронза в кат. 67 кг. Той също стигна до репешажите, тъй като във вторник отпадна с 0:3 от олимпийския шампион Стивън да Коста (Франция), който обаче стигна финал. В репешажите Ривов отстрани с 1:0 Джорди Тимерманс (Кюрасао), но след това отпадна след 1:1 срещу европейския шампион Дионисис Ксенос (Гърция), пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама