Даниел Лорер e номинацията на ПП за външен министър

09:35, 18 ное 21 / Политика 25 1961 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преговорите за съставяне на правителство ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност, разкри Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една от страните подготвя отборите, които ще преговарят“, каза Лорер и допълни: „Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“. Лорер каза още: „не сме чули никой (от тези партии) да се противопоставя Кирил Петков да е премиер“.

Лорер обяви, че в „Продължаваме промяната“ са обсъждали имена на министри и никога не са го крили, както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за неговата собствена кандидатура за оглавяване на министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю.

Но „това са само идеи“ и предстои преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, каза Лорер.

Името на Даниел Лорер за външен министър лансираха първо в Северна Македония, въпреки че преговорите за съставяне на правителство са още в начален етап. Специалният пратеник на тяхното правителство Владо Бучковски изрази мнение, че бързо ще се намери общ език с кабинет с премиер Кирил Петков, а Лорер вертоятно ще е първи дипломат. „Твърди се, че има опит при воденето на преговори и е идеалният човек за решение“, каза той, цитиран от „Свободен печат“.

Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство и „той се отнася със симпатия към идеята“. 

Що се отнася дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа преди да се съгласим какво правим по отделните теми“, каза той в ефира на bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама