Arctic Monkeys идват у нас догодина

14:20, 16 ное 21 / Култура 25 2098 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Инди рок групата от Великобритания Arctic Monkeys ще изнесе първия си концерт в България през 2022 година. Групата обяви своето турне догодина с концерти в Турция, България, Хърватия и Чехия.

Бандата е сформирана през 2002 г. Сега нейни членове са Алекс Търнър (вокали, първа/ритъм китара), Джеймс Кук (първа/ритъм китара), Ник О‘Мали (бас китара, беквокали) и Мат Хелдърс (барабани, перкусии и беквокали). 

По план турнето започва на 9 август от Турция, продължава на 12 август в България, на 16 август в Хърватска и приключва на 18 август в Чехия. Българските фенове ще могат да ги чуят на пристанището в Бургас. Билетите ще бъдат в продажба от 24 ноември.

Arctic Monkeys имат шест студийни албума. „Whatever People Say I Am” е най-бързо продаденият дебютен албум в историята на британската музика. Бандата стана световноизвестна с албума си „AM” от 2013 г. и тоталния хит „Do I Wanna Know”. Концертите на Балканите ще бъдат първите им от 2019 г. насам. Очаква се групата да има и нов албум през 2022 г., който да излезе преди лятното им турне. 

Гласът на Алекс Търнър трудно би могъл да бъде забравен или сбъркан, дори чут само веднъж. Тембърът му грабва моментално и несъмнено е в основата на успеха на групата. 

Момчетата са приятели от деца и смятани за изразители на емоциите на цяло поколение. Години след като завладяха големите сцени продължават да диктуват тенденциите. 

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама