Има ли пръст проф. Герджиков в запознанството на Петков и Радев? 

18:01, 16 ное 21 / Избори 2в1 25 2112 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На практика аз запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев. Защото той беше на една командировка от Софийския университет, когато са се срещнали. Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков, който по това време е бил ректор на университета. 

Той посочи, че би подкрепил Петков за премиер. „Кирил Петков е чудесен млад човек, амбициозен. Аз бих го подкрепил за премиер, бих подкрепил всяко редовно правителство, защото това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция“, каза още кандидат-президентът в ефира на БНТ.

Часове по-късно проф. Герджиков отрече той да има пръст в запознанството на Петков и Радев. Той отново обясни, че това е станало по време на работна командировка на Петков от Софийския университет, но този път отрече своя принос. Кандидат-президентът обяви, че думите му са извадени извън контекста.

Следобед той бе по-резервиран и към Кирил Петков и показа, че подкрепата му не е толкова безпрекословна. „Познавам Кирил Петков, очевидно има качества, щом е избран. Но и недостатъци, щом е допуснал случая с гражданството. Той не е безспорна личност“,  каза проф. Герджиков в следобедните часове.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама