Кметът на Сандански: Пликът е подхвърлен

08:43, 16 ное 21 25 1254 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В историята всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага. Това заяви кметът на Сандански Атанас Стоянов, в чиито автомобил полицаи намериха плик с пари в жабката.

Според Стоянов пликът е подхвърлен. Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха. Той е освободен от ареста.

Подозират кмета на Сандански в купуване на гласове

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея и имената в така нар. списъци органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци, и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов.

Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така, че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал, да се озове у мен“, подчерта още Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи“, каза още Стоянов. Той заяви, че ще търси правата си в съда. „Това е нормалната политическа реакция, която очаквахме“, коментира Стоянов оставката на ИК на ВМРО.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама