Швейцария разгроми България и ще пътува за Катар

08:12, 16 ное 21 / Спорт 25 2045 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България завърши световните квалификации по начина, по който ги започна - с тежка загуба от Швейцария. Тимът ни изобщо не успя да се противопостави на „кръстоносците“, които след победа от 4:0 у дома си гарантираха първото място в групата и директно класиране за световното първенство в Катар догодина.

Това се случи не и без помощта на тима на Северна Ирландия, който удържа нулево равенство при домакинството си на Италия. Европейският шампион остава втори и ще играе бараж.

Домакините тотално доминираха в срещата, а „лъвовете“ отправиха едва един удар към вратата на Ян Зомер, а той дори не бе точен. Швейцарците бяха във вихъра си, а с намесите си Иван Караджов предотврати по-изразителна победа за тях. Всички попадения паднаха през второто полувреме, след като през първото най-активният Варгас на няколко пъти пробва удари, но без успех, пише bTV.

България завършва на четвърто място в групата с актив от 2 победи, 2 равенства и 4 загуби.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама